Cartesius Lyceum

Een ambitieuze school voor havo, atheneum en gymnasium waarin we uitgaan van de unieke talenten van elke leerling. Wij staan voor inclusiviteit en wereldburgerschap. Dat zie je terug in de diverse leerlingenpopulatie en ons onderwijsaanbod. We stimuleren een open houding naar elkaar en naar de samenleving.

Schoolgids

Hier vind je de digitale schoolgids

Jaaragenda

Kijk in de jaaragenda voor leerlingen en ouders

Activiteiten voor groep 8 leerlingen

Je bent van harte welkom om onze school te komen bekijken en beleven. Dit kan op de volgende momenten:

- Op woensdag 14 december 2022 van 15.00 - 21.00 uur organiseren we het Cartesius Contact Circus. Op deze middag kun je verschillende korte lesjes volgen. Inschrijven voor het Contact Circus kan t/m zondag 11 december via deze link: https://forms.gle/P3DZmWGsxxcXML9o9

- Op woensdag 15 en donderdag16 februari ben je, van 15.00 tot 19.00 uur, van harte welkom op onze Open Dagen. Het is niet nodig om je hiervoor in te schrijven.

Informatie groep 8 leerlingen

Activiteiten

Mediatheek

Welkom op het Cartesius

Cartesius Talkshow Open Dag

Bijzonder aanbod

Naast de reguliere vakken bieden we een aantal bijzondere vakken aan.

Inclusiviteit

Het Cartesius streeft er naar een inclusieve school te zijn waar iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Erasmus+

Middels de samenwerking met Erasmus+ kunnen leerlingen meedoen aan interessante uitwisselingsprojecten.

"We stimuleren een open houding naar elkaar en naar de samenleving, binnen en buiten de landsgrenzen".

We zijn een kleinschalige school voor havo, atheneum en gymnasium, waar we onze leerlingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen, om over hun eigen grenzen heen te kijken, zich breed te ontwikkelen en om na te denken over hun eigen rol in de samenleving.

Podcast Cartesius Lyceum: Bij de les

Docent geschiedenis Annemarie Proost en docent Engels Eduard van Dam maken een podcast waarin ze docenten en leerlingen interviewen. De podcast heet Bij de les en is niet alleen heel leerzaam maar ook zeker leuk om naar te luisteren. De podcast is te beluisteren via alle reguliere kanalen, zoek op "Bij de les" in je podcast-app.

volg ons:

Deze website maakt gebruik van cookies

Esprit Scholen neemt uw privacy zeer serieus daarom maakt espritscholen.nl alleen gebruik van essentiƫle cookies zonder (herleidbare) persoonsgegevens.