Activiteiten

Cartesius doet!

Wereldburgerschap

Op het Cartesius Lyceum is veel aandacht voor de maatschappelijke ontwikkeling van leerlingen. Alle leerlingen nemen deel aan projecten voor maatschappelijk relevante doelen in binnen- en buitenland. We bieden de leerling door excursies, uitwisselingen en werkweken de mogelijkheid kennis te maken met de leefomstandigheden van andere mensen en bevolkingsgroepen en stimuleren leerlingen om letterlijk en figuurlijk over hun eigen grenzen heen te kijken.

Erasmus+ en uitwisselingen

Excursies en werkweken

Gymnasium reizen

Cartesius Cultuur

Op het Cartesius wordt veel aandacht besteed aan cultuur in alle soorten en maten; en op veel verschillende manieren.

 

Schoolfeesten

We houden wel van een feestje!

Cultuurdagen

Cultuur opsnuiven in de brugklas

GSA

Gay Straight Alliance

"Inclusiviteit betekent voor ons dat iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn; ongeacht afkomst, geaardheid, uiterlijk of sociale achtergrond. Iedereen is welkom en moet zich hier ook welkom voelen. We respecteren elkaar in al onze verschillen.

Dit benadrukken we tijdens onze maandelijkse inclusiviteitsdag.

Podcast Cartesius Lyceum: Bij de les

Docent geschiedenis Annemarie Proost en docent Engels Eduard van Dam maken een podcast waarin ze docenten en leerlingen interviewen. De podcast heet Bij de les en is niet alleen heel leerzaam maar ook zeker leuk om naar te luisteren. De podcast is te beluisteren via alle reguliere kanalen, zoek op "Bij de les" in je podcast-app.

volg ons:

Deze website maakt gebruik van cookies

Esprit Scholen neemt uw privacy zeer serieus daarom maakt espritscholen.nl alleen gebruik van essentiƫle cookies zonder (herleidbare) persoonsgegevens.