Wat is de GSA?
GSA staat voor Gay Straight Alliance: een groep leerlingen die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent; iedereen is welkom!

Klik hier voor de presentatie over GSA waarmee we langs de klassen zijn gegaan.

Wat wil de GSA?
De GSA zet zich in voor een tolerante school, waar iedereen zichzelf kan zijn. De GSA wil bevorderen dat docenten en leerlingen zich comfortabel kunnen voelen met hun seksuele geaardheid en er ook voor uit durven komen, als zij dat willen. De groep beoogt dus om het klimaat in de school (nog) opener, begripvoller en toleranter te maken dan zij al is. De groep organiseert daartoe zichtbaarheidacties en onderhoudt contacten met externe organisaties, zoals COC. Binnen de GSA zelf heerst een veilig klimaat. Er kan over alles openlijk gepraat worden. Denk hierbij aan vragen rondom seksuele geaardheid en coming-out kwesties. Belangrijk is dat jouw eigen geaardheid geen issue is. Dat betekent dat je er niet over hoéft te praten als je er geen zin in hebt, maar vooral dat iedereen welkom is!

Wie zitten er in de GSA?
De GSA bestaat uit een alliantie van gay en straight leden die zich in willen zetten voor de school. In de huidige GSA zitten: Eva Craane en Mounya Hefni (gedeeld voorzitterschap), Martine Bouman, Oceanna Kersting en Ashley Hellings. De GSA wordt vanuit school begeleid door meneer Salvador. De leden van de GSA staan altijd open voor vragen. Als zij je zelf niet verder kunnen helpen, weten zij waarschijnlijk waar je met je vragen wel terecht kunt. Neem voor vragen contact met ons op (gsa@cartesius.espritscholen.nl) Dat mag natuurlijk ook anoniem.

Handige links
De volgende links zijn handig voor als je nog in de kast zit, nog niet zeker weet waar je op valt of gewoon wat meer wilt lezen over verschillende seksuele geaardheden en problemen die jongeren vaak hebben met hun coming out:

Veilige Haven
Veilige Haven biedt ondersteuning aan biculturele Amsterdamse jongeren, die worstelen met hun homo-, biseksuele, lesbische of transgender gevoelens. Wil je contact opnemen met Veilige Haven? Bel dan naar 020-5573329. Of kijk op www.veiligehavenamsterdam.nl