Wat is de GSA?
GSA staat voor Gay Straight Alliance: een groep leerlingen die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent; iedereen is welkom!

Wat wil de GSA?
De GSA zet zich in voor een tolerante school, waar iedereen zichzelf kan zijn. De GSA wil bevorderen dat docenten en leerlingen zich comfortabel kunnen voelen met hun seksuele geaardheid en er ook voor uit durven komen, als zij dat willen. De groep beoogt dus om het klimaat in de school (nog) opener, begripvoller en toleranter te maken dan zij al is. De groep organiseert daartoe zichtbaarheidacties en onderhoudt contacten met externe organisaties, zoals COC. Binnen de GSA zelf heerst een veilig klimaat. Er kan over alles openlijk gepraat worden. Denk hierbij aan vragen rondom seksuele geaardheid en coming-out kwesties. Belangrijk is dat jouw eigen geaardheid geen issue is. Dat betekent dat je er niet over hoéft te praten als je er geen zin in hebt, maar vooral dat iedereen welkom is!

Paarse Vrijdag
Elk jaar organiseert het GSA in de december de Paarse Vrijdag. Op deze dag dragen leerlingen paarse kleding om te laten zien dat de school gender en seksuele diversiteit steunt.

Waar kan ik mijn vraag stellen?
De GSA bestaat uit een alliantie van gay en straight leden die zich in willen zetten voor de school. De leden van de GSA staan altijd open voor vragen. Neem voor vragen contact met ons op die e-mail gsa@cartesius.espritscholen.nl of instagram https://www.instagram.com/gsacartesius/​​​​​​​. Dat mag natuurlijk ook anoniem.

Handige links
De volgende links zijn handig voor als je nog in de kast zit, nog niet zeker weet waar je op valt of gewoon wat meer wilt lezen over verschillende seksuele geaardheden en problemen die jongeren vaak hebben met hun coming out: