In het nieuws: In het paars naar school voor seksuele diversiteit

17 december 2018

In de week voor Paarse Vrijdag (14 december) is de Gay Straight Alliance (GSA) druk bezig geweest met het maken van kunstwerken voor in de aula van de school. De schilderijen zijn samen met andere leerlingen van de school gemaakt en gaan allemaal over liefde en diversiteit.

Op Paarse Vrijdag zelf werden er in verschillende klassen door leden van het GSA les gegeven over seksuele diversiteit. De lessen hebben als doel homoseksualteit meer bespreekbaar te maken. 

In de grote pauze bracht de GSA onder begeleiding van muziek hapjes van over de hele wereld rond. Een groot deel van de GSA was hierbij gehuld in eenhoorn onesies in de kleuren van de regenboog.

Paarse Vrijdag parkte dit jaar groot uit en dat is niet onopgemerkt gebleven. Ook de krant Het Parool was langs om te zien hoe het Cartesius Lyceum zijn diversiteit viert en heeft zaterdag een artikel gewijd aan de Paarse Vrijdag van onze school.
In het artikel, wat HIER terug te lezen is, komen meerdere leerlingen aan het woord die allemaal openhartig vertellen over hun kijk op seksuele diversiteit. 

 

Link naar het artikel uit Het Parool: In het paars naar school voor seksuele diversiteit