Open Dagen 2 en 3 februari

Op 2 en 3 februari 2022 bent u meer dan welkom tijdens de Open Dagen op het Cartesius Lyceum! We zijn open vanaf 15:00 tot 19:00 uur.

 

Over het Cartesius Lyceum
Het Cartesius Lyceum is een ambitieuze school waarin innovatie en traditie hand in hand gaan. Wij staan voor inclusiviteit en wereldburgerschap en dat zie je terug in onze diverse leerlingenpopulatie en ons onderwijsaanbod. We stimuleren een open houding naar elkaar en de samenleving. 

Op onze school ervaren leerlingen de meerwaarde van diversiteit en verschillende culturele achtergronden, zowel in de klas als tijdens onze uitwisselingen naar andere scholen in Europa.

Wij bieden naast havo en atheneum een volwaardige gymnasiumopleiding aan met Latijn en Grieks. Alle VWO-leerlingen krijgen in de eerste klas het vak Klassieke cultuur en kiezen daarna of zij door willen gaan naar 2 Gymnasium. Leerlingen met een havo of havo/vwo-advies gaan naar de havo/vwo-klas. Het Cartesius Lyceum kent geen aparte havo-brugklassen. Elke leerling krijgt bij ons de kans om door te groeien naar vwo in het eerste jaar. 

Naast vaklessen volgen alle leerlingen thematisch projectonderwijs. In de onderbouw zijn er jaarlijks vier projecten met thema's als: Amsterdam en ik, Wijk van de toekomst, Migratie en Duurzaamheid. In de bovenbouw bieden we o.a. het vak Big History waarbij de wereldgeschiedenis van de oerknal tot nu wordt besproken en leerlingen kunnen bijvoorbeeld een  cursus Cambridge Engels volgen.

Het Cartesius Lyceum is gehuisvest in een prachtig, historisch pand met eigentijdse voorzieningen. Wil je een kijkje nemen in ons schoolgebouw? Loop dan met Streetview virtueel door ons schoolgebouw heen.

Soorten brugklassen
Het Cartesius Lyceum heeft zowel VWO (atheneum en gymnasium) brugklassen als Havo/VWO brugklassen.

Ontdek het Cartesius Lyceum
Om je een goed beeld te geven van onze school kun je hier een aantal filmpjes bekijken. Ga met onze brugklasleerlingen mee op een rondleiding door de school tijdens een normale schooldag, vlieg mee door een leeg schoolgebouw of kom iets te weten over onze bijzondere vakken en projecten.

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.

Proef de sfeer van het Cartesius Lyceum: onze brugklassers nemen je mee op een rondleiding door de school.
Vlieg mee door ons lege schoolgebouw!
Eigen rechter? De Jongerenrechtbank! Meer weten? Beluister hieronder ook de podcast met docent Henri Boer.
Big History, een bijzonder vak. Meer weten? Beluister hieronder ook de podcast met docent Henri Boer.
Fietsen door de school? Projectonderwijs op het Cartesius.
Internationalisering op het Cartesius: Erasmus +.

Podcast Cartesius Lyceum
Docent geschiedenis Annemarie Proost en docent Engels Eduard van Dam maken een podcast waarin ze docenten en leerlingen interviewen. De podcast heet Bij de les en is niet alleen heel leerzaam maar ook zeker leuk om naar te luisteren. Hieronder kan je de afleveringen beluisteren die tot nu toe verschenen zijn.

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren of zoek op "Bij de les" in je podcast-app.

Diederik Burgersdijk - Docent klassieke talen: over het Gymnasium.
Henri Boer - Docent maatschappijleer en MAW o.a. over de jongerenrechtbank
Sandra Niemeijer - Rector

Tot slot
Nieuwsgierig geworden? Er is op deze website natuurlijk nog veel meer te vinden over onze school en het onderwijs dat we hier geven. Hieronder een paar links naar onderwerpen die je misschien interessant vindt:

Wil je meer weten over:

Het Gymnasium? Klik dan hier.
Projectonderwijs? Klik dan hier
Excursies en uitwisselingen? Klik dan hier
De Jongerenrechtbank? Klik dan hier
Leerlingparticipatie? Klik dan hier
Big History? Klik dan hier
Kunst en Cultuur op het Cartesius? Klik dan hier

Wil je echt álles weten? Lees dan hier onze Schoolgids!