Donderdag 1 november organiseert het Cartesius Lyceum weer een Ouderatelier.

Bij het Ouderatelier bieden we u een keuze uit diverse workshops. In twee workshoprondes informeren en inspireren we u om uw zoon/dochter te begeleiden bij de studie(keuze), studiemogelijkheden en opvoeding. Verschillende instanties en bedrijven werken mee aan deze avond en ook de ouderraad zal aanwezig zijn. Er zijn voor u geen kosten aan deze avond verbonden. Het Ouderatelier duurt van 19:15 tot 21.30 uur. Het thema van het Ouderatelier is ‘Leren Leren’.

Programma Ouderatelier:

  • 19.15 uur inloop
  • 19.30 uur algemene start
  • 19.45 - 20.15 uur ronde 1
  • 20.30 - 21.00 uur ronde 2
  • 21.00 - 21.30 uur borrel

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Tips voor thuis huiswerk maken

In deze workshop geeft het huiswerkinstituut Lyceo kennis van de manier waarop een leerling zo efficiënt mogelijk zijn/haar huiswerk kan maken en hoe ouders de leerlingen daarin kunnen ondersteunen. Daarbij komen er tips voor overhoren aan bod.

Onthouden

Tijdens de onthouden workshop maak je kennis met de wondere wereld van de geheugentechnieken. In deze workshop ervaar je door testjes en oefeningen dat je veel meer kunt dan je denkt. Hoe oud je ook bent je geheugen kun je trainen en door slimme technieken toe te passen kun je snel beter worden. Deze workshop wordt verzorgd door RemindLearning.

Motivatie

Bij motivatie gaan we in op het verschil tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie. Ouders gaan zelf op zoek naar wat hen motiveert door middel van oefeningen en samenwerkingsopdrachten. Tot slot maken ze kennis met een houding die bijdraagt aan het stimuleren van meer autonomie, competentie en verbondenheid (de drie voorspellers van intrinsieke motivatie) bij hun kinderen. Hier oefenen ze mee en tot slot formuleren ze wat ze mee nemen uit de training om thuis meer verder te gaan. Deze workshop wordt verzorgd door RemindLearning.

Faalangst

In deze workshop krijgen u theoretische informatie over faalangst, hoe u dit kan herkennen bij uw kinderen en vooral tips hoe u een kind met faalangst thuis kan ondersteunen. De workshop wordt gegeven door onze begeleider passend onderwijs Douaae Ariani.

Ouderraad

Bovendien heeft de ouderraad een plek waar andere ouders kunnen aanschuiven voor een gesprek.  Wij kunnen jullie vertellen wat de ouderraad doet en waar de vrijwillige ouderbijdrage aan wordt besteed (zie de site voor ons jaarverslag). Maar we willen ook graag horen wat jullie van de school vinden. Wat er goed gaat en wat er beter kan. De ouderrraad wil zich graag voor jullie inzetten. Dan moeten we wel weten wat er speelt in de klas van jullie kinderen.