Wat is Google Apps?

Google Apps is een combinatie van verschillende toepassingen zoals E-mail, Documenten, Agenda, Sites en Talk. 

Met Google Apps kan je overal waar je internetverbinding hebt e-mailen, online documenten en spreadsheets maken, delen, opslaan en publiceren.
Je kunt met een nieuw bestand beginnen of bestaande bestanden uploaden. Docs & Spreadsheets biedt alle basisbewerkingen (lijsten met opsommingstekens maken, sorteren in kolommen, tabellen toevoegen, afbeeldingen invoegen, opmerkingen plaatsen, formules gebruiken, lettertypes wijzigen, enz.). Bestanden worden opgeslagen op de servers van Google, zodat je ze overal vandaan kunt bewerken, delen en publiceren.

 

Met Google Apps krijgen de gebruikers toegang tot alle Google-services op ons eigen domein, 'cartesius.espritscholen.nl'.

 

Hoe in te loggen bij Google Apps?

Om in te loggen op Google Apps heb je op deze website een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Dit heb je gekregen van je mentor of van de Google Apps-beheerder Ron Klaver. Mocht je er niet in kunnen komen stuur dan een e-mail aan de beheerder: r.klaver@cartesius.espritscholen.nl

 

Wachtwoord wijzigen ?

Om je wachtwoord van Google Apps te wijzigen ga je eerst naar je Inbox. Daarna klik je rechtsboven op Instellingen en in het volgende venster kies je het tabblad Accounts. Op dat tabblad kies je voor Accountinstellingen wijzigen: Instellingen voor Google-account. Tot slot kies je dan voor Wachtwoord wijzigen. Kies altijd een wachtwoord met een hoofdletter en een cijfer er in en vergeet het natuurlijk niet!

 

Waar staat Google Apps eigenlijk voor?http://mail.edu.cartesiuslyceum.nl/

 Google Mail

http://mail.cartesius.espritscholen.nl/

Google Mail staat voor het e-mailen met een domeingebonden GMail-adres. Elke gebruiker heeft de domeinnaam ..@cartesius.espritscholen.nl en heeft de beschikking over meer dan 7 Gb opslagruimte.

http://docs.edu.cartesiuslyceum.nl/

 Google Docs

http://docs.cartesius.espritscholen.nl

Met Google Docs kunnen online documenten gemaakt worden met een Google tekstverwerker, een Google spreadsheetprogramma en een Google presentatieprogramma. Bovendien kunnen bestanden gedeeld worden met andere gebruikers.

http://calendar.edu.cartesiuslyceum.nl/

 Google Calendar

http://calendar.cartesius.espritscholen.nl

Met Google Calendar kan je je eigen agenda bijhouden en delen met anderen van hetzelfde domein. Je kunt ook privé-agenda's maken.

http://sites.edu.cartesiuslyceum.nl/

 Google Sites

http://sites.cartesius.espritscholen.nl

Eenvoudig een groepswebsite maken en delen met anderen, binnen of buiten het eigen domein.

 

Google Talk

http://www.google.com/talk/intl/nl/

Google Talk is het gratis chatprogramma van Google. Google Talk moet je downloaden (klik op de link hiernaast) en dient dan geïnstalleerd te worden op je PC, maar dan kan je direct communiceren met iedereen uit het domein en een melding krijgen van een nieuw GMail-bericht.