Wat is een vertrouwenspersoon? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kan zijn dat je als leerling rondloopt met een probleem dat je moeilijk bespreekbaar vindt. Je wil er eigenlijk wel met iemand over praten, maar omdat het een lastig onderwerp is, weet je niet zo goed met wie. Het kan een probleem zijn dat te maken heeft met medeleerlingen, met je ouders, met een docent of met je mentor, maar het kan ook iets zijn, waar je gewoon zelf mee zit. Het kan gaan over pesten, discriminatie, ongewenste intimiteit, seksuele intimidatie, geweld of ieder ander onderwerp waar je je niet goed over voelt en waar je graag even met iemand over spreekt. In dat geval kun je altijd naar één van de vertrouwenspersonen stappen om dit onderwerp te bespreken. Wij zullen een luisterend oor bieden en datgene dat je vertelt in vertrouwen aanhoren. Ook kunnen we, altijd in overleg met jou, kijken hoe we misschien iets kunnen doen aan jouw probleem en wie je daarbij zou kunnen helpen. Misschien is het wel voldoende om er alleen af en toe over te praten, maar misschien vind je het toch wel fijn als we zoeken naar een oplossing. Vaak kan het al helpen om alleen even aan iemand te vertellen waar je mee zit en kan het enorm opluchten als je weet dat je met iemand kan praten.     

 

Wie zijn wij?

Wij, Silke Bossers en Nico van Wijngaarden zijn de vertrouwenspersonen van het Cartesius Lyceum. We werken samen al 15 jaar in het onderwijs en zijn ook allebei mentor van een klas in de bovenbouw.

Mevrouw Bossers geeft Biologie. Ze is elke maandag, dinsdag en woensdag op school en is vaak te vinden in lokaal 001 of 101. Haar mailadres is s.bossers@cartesius.espritscholen.nl.

Meneer van Wijngaarden geeft wiskunde en is elke dag op school aanwezig behalve de donderdag, meestal in lokaal 004. Zijn mailadres is: n.vanwijngaarden@cartesius.espritscholen.nl.