Huiswerkinstituut Lyceo verzorgt op het Cartesius Lyceum huiswerkklas, huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentrainingen vlak bij huis. Lyceo biedt actieve vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding waarbij de leerling altijd centraal staat.

 

Huiswerkklas

De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die op zoek zijn naar een rustige plek om hun huiswerk te maken. Aan het begin van de les wordt er een persoonlijke planning opgesteld, die wordt doorgenomen met de begeleider. Leerlingen voeren hier vervolgens het belangrijkste leer- en maakwerk uit. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aan het einde van elke periode wordt er geëvalueerd over de voortgang van de leerling. Lyceo verzorgt de huiswerkklas van maandag t/m vrijdag van 14.15 tot 18.15 uur.

Huiswerkbegeleiding

Het doel van de huiswerkbegeleiding is om de leerling zelfstandig te leren plannen, leren leren, motiveren en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, met als gevolg het verbeteren van de resultaten. Aan het begin van de les wordt er een persoonlijke planning opgesteld, die wordt doorgenomen met de begeleider. Leerlingen voeren hier het belangrijkste leer- en maakwerk uit. Er is mogelijkheid tot het stellen van vragen, het leerwerk wordt overhoord en het maakwerk wordt gecontroleerd. Tevens worden de toetsen geëvalueerd. Met ouder(s)/verzorger(s) is er regelmatig contact over de voortgang van de leerling. Lyceo verzorgt de huiswerkbegeleiding van maandag t/m vrijdag van 14.15 tot 18.15 uur.

Bijles

Tijdens een bijles wordt individuele begeleiding geboden bij achterstanden of moeilijkheden bij een bepaald vak. Er kan bijles gevolgd worden voor meerdere vakken naast elkaar.

Examentraining

Lyceo biedt daarnaast ook examentrainingen aan vlak bij huis. Hier wordt de lesstof per lesdomein uitgelegd, er worden vragen geoefend en oefenexamens gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van lesmateriaal wat door Lyceo is ontwikkeld i.s.m. docenten en studenten. Hierdoor zullen leerlingen zelf na de examentraining nog veel oefenvragen tot hun beschikking hebben.

Vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?

Klik hier of neem contact op met Lisa Visser, vestigingscoördinator van Lyceo, lisa.visser@lyceo.nl of 06-13 05 73 69.